OSMOZA INVERSA semi-industriala
Sistemul de osmoza inversa are o constructie foarte simpla si ocupa un spatiu limitat sub chiuveta mai ales daca este vorba de apa pe care o folosim pentru prepararea mancarii, ceaiului, cafelei, etc dar si mai important, pentru baut
Acesta contine:
• pre-filtrare mecanica
• element cu membrana pentru osmoza inversa
• post-filtrare cu carbune activ
• vas de stoc apa tratata si robinet chiuveta
• elemente de conectare la reteaua de apa proprie
Durata de viata a
elementului cu membrana pentru osmoza inversa (RO) este estimata la
cca. 8000
litri apa plata produsa. Durata de viata a unui cartus de pre-filtrare
este
estimata la cca. 6 luni. Estimarile sunt facute pentru conditii de
calitate a
apei de alimentare conform fisei tehnice a echipamentului.
Sistemul permite
utilizatorului sa beneficieze de o apa de foarte buna calitate. Printre
compusii indepartati din apa sunt: arseniu, bariu, cadmiu, crom
(Cr3+/Cr6+),
cupru, plumb, nitrati, nitriti, radiu, seleniu, amoniu, bicarbonati,
bromuri,
clor liber, cloruri, magneziu, sodiu, sulfati, tanin, zinc, aluminiu,
turbiditate, gust neplacut si miros, microorganisme etc.
1 – Apa de alimentare
trece
printr-un PRE-FILTRU
unde se retin particule in suspensie, si se elimina clorul datorita
carbunelui
activ.
2 – presiunea
apei de la retea genereaza trecerea apei prin MEMBRANA, astfel cea mai mare
parte a
sarurilor dizolvate si a materiilor organice sunt directionate catre
canalizare.
3 – Apa produsa
este pastrata intr-un REZERVOR
PRESURIZAT si este disponibila
la robinetul din furnitura
echipamentului.
4 – In drumul
catre utilizator, din rezervor apa mai trece printr-un POST-FILTRU, unde se elimina
eventuale urme de impuritati, gust, culoare sau miros.
5 – VANA DE CONTROL
opreste productia de apa automat atunci cand rezervorul de stoc este
plin sau
nu exista consum de apa. Acest lucru conduce la depresurizarea
membranei si la
prelungirea duratei de viata a acesteia, precum si la oprirea curgerii
inutile
catre canalizare.